Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Document acties

Huisvesting

Place du Perron, 44
4910 Theux

Gabrielle Bastogne

+32 (0)87 / 53.93.21

Z2FicmllbGxlLmJhc3RvZ25lQHRoZXV4LmJl

's Namiddags op afspraak
van 13.30u tot 16.30u.

 

Herhaling van het artikel dat in juni 2006 verscheen: 'De verhuurvergunning' - ZEER BELANGRIJK.

Als u eigenaar-verhuurder bent van een onroerend goed dat aan onderstaande kenmerken beantwoordt kunt u dat alleen met een verhuurvergunning verhuren.

  • Individuele huisvesting en gemeubelde en ingerichte studentenkoten van minder dan 28m² (inkomhallen, badkamers, wc's, kelders en zolders worden bij de berekening van de bewoonbare oppervlakte niet meegerekend).
  • Collectieve huisvesting. Onder collectieve huisvesting verstaat men huisvesting waarvan minstens een gedeelte (keuken, woonkamer, tv-kamer,... of het sanitair) door meerdere huishoudens wordt gebruikt).
  • Gebouwen die oorspronkelijk niet voor huisvesting bedoeld waren maar in de praktijk wel daarvoor gebruikt worden.

Afwijking: De huisvesting in het gebouw waar de verhuurder woont wordt niet bedoeld (als het gebouw maximaal twee verhuurde woningen en vier huurders omvat).

 

Ongeacht of u eigenaar bent van huisvesting die aan de verhuurvergunning is onderworpen of huurder van een dergelijke woning, we vragen u om in uw eigen belang contact op te nemen met de gemeentelijke dienst huisvesting.

Société Wallonne du Crédit Social (Waalse maatschappij voor sociaal krediet - SWCS)

De SWCS is een organisme van openbaar belang. Ze financiert sociale hypotheken in Wallonië. Ze moet ieder van ons de mogelijkheid geven om eender waar in Wallonië een eerste woning te kopen, bouwen of te renoveren.

Lijnen van leven