Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / VRIJE TIJD / Folklore / Chevalerie de l'Ordre du Chuffin / Les Chroniqueurs du Marquisat

Les Chroniqueurs du Marquisat

Y2hyb25pcXVldXJzQGNodWZmaW4uYmU=

Deze afdeling werd in 1969 opgericht. Ze verenigt nog steeds liefhebbers van de rijke geschiedenis van onze oude stad en ons oude kasteel van Franchimont, de bloem van ons erfgoed.
Vanaf de start kon ze op de bekwaamheid van haar eerste commandeur Fernand Braipson rekenen, een verwoed en gepassioneerde verzamelaar. Hij heeft opmerkelijke documenten nagelaten en op basis van deze kostbare geschriften hebben we gedurende al die jaren talrijke tentoonstellingen kunnen inrichten.
Zijn opvolger, Yves Delrée, de nieuwe commandeur van de kroniekschrijvers gaat in dezelfde lijn door en dankzij de dynamische ploeg rond hem houdt hij zich naast het sorteren van oude boeken bezig met andere manifestaties in verband met onze gemeente, zoals een 'Méninges-Trophy', bezoeken aan naburige stadjes, musea, tentoonstellingen en een rally waarbij iedereen de meest geheime en pittoreske hoekjes van onze mooie streek kan ontdekken. De kroniekschrijvers hebben ook twee geïllustreerde boekjes uitgegeven: 'Promenade autour de la Fenêtre' en 'La petite histoire des anciennes demeures theutoises' en ze verzorgen een kroniek in het maandblad 'Le Pays de Franchimont'.
 

Voorzitter (Commandeur): Yves DELRÉE

rue Grand Vinâve 55
4910 LA REID

eWRlbHJlZUBob3RtYWlsLmJl

 

Contact: Renée MELAIN

rue Roi Chevalier 4
4910 THEUX

087/54.21.55

aG91cHJhbGVAc2t5bmV0LmJl