Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Actions sur le document
Vous êtes ici : Accueil / MIJN GEMEENTE / Mededeling / Het woord van de burgemeester

Het woord van de burgemeester

Image avec bord et ombre

Theux, La Reid en Polleur vormen samen de fusiegemeente Theux en zijn dorpen boordevol geschiedenis.

Wie heeft er nog nooit gehoord van het epos van de 600 Franchimontezen en de avant-gardistische teksten van het Congres van Polleur?

Trots op hun prestigieuze verleden, hebben de inwoners van onze gemeente in de loop van de eeuwen een altruïstische, gastvrije en eendrachtige geest behouden. Daarom bloeien er zoveel activiteiten in onze dorpen, gehuchten en wijken en dat verklaart ongetwijfeld het indrukwekkende aantal feest-, cultuur- en sportverenigingen die voortdurend evenementen organiseren voor jong en oud.

Iedereen heeft wel al eens gehoord van de Middeleeuwse markt van Franchimont, van het Feest van de Cour du Coucou, de jaarmarkt van Saint Fiacre, …

Onze inwoners zijn niet alleen trots op hun verenigingsleven, maar ook op hun natuurlijk en architecturaal erfgoed. De Romaanse kerk van Theux, het middeleeuwse kasteel van Franchimont, de gedraaide klokkentoren van Polleur, de haagbeuklaan van La Reid, de talrijke wandel-, fiets- en ruiterroutes, de typische huizen van het Maasbekken, het natuurreservaat van Rocheux, het bos van Staneux en de bronnen van Ninglinspô vormen samen met nog veel andere bezienswaardigheden onze onbetwistbare troeven.

Al deze schatten zorgen ervoor dat de gemeente Theux een interessante bestemming is voor toeristen. Of ze nu gewoon even langskomen of beslissen hun vakantie hier door te brengen, onze inwoners zullen hen graag ontvangen en rondleiden.

De gemeentediensten staan uiteraard ter beschikking van iedereen, burgers van Theux of bezoekers van onze gemeente, om al hun mogelijke vragen te beantwoorden.

Philippe Boury